ალეატიკო, ვაზის ძალიან ძველი ჯიშისა და, ასევე, ტრადიციული ტოსკანური ტკბილი სადესერტო ღვინის სახელი. ღვინო იძენს ჯიშის უნიკალურ ექსპრესიას ამ მხარეში, რომელიც გამოირჩევა თავისი ძლიერი იდენტობითა და რბილი, გაწონასწორებული გემოთი. მოსავლის ნაწილი დაუყოვნებლივ ვინიფიკაციას ექვემდებარება, ხოლო მეორე ნაწილი რჩება ჰაერზე გასაშრობად - არომატების კონცენტრირებისთვის. შედეგი - სიახლისა და სტრუქტურის სასიამოვნო გამოხატულება ჯიშის ტიპიური ყვავილოვანი და პიკანტური არომატების სიმდიდრის შენარჩუნებასთან ერთად.
ეს ღვინო ხაზს უსვამს სანჯიოვეზეს ყურძნის, მონტალჩინოს ისტორიული ჯიშის სასიამოვნო გამომაცოცხლებელ ძალას. ვენახის ნიადაგი შედგება კირქვა-თიხისგან, რის გამოც Rosso di Montalcino ივითარებს მისთვის დამახასიათებელ გამომაცოცხლებელ ძალას, მინერალურობასა და ხანგრძლივ გემოს.
ფატორია ლე მაესტრელე (Fattoria Le Maestrelle) თანამედროვე წითელი ღვინოა გამორჩეული პერსონალურობით, რომელიც ტოსკანის მშობლიურ რეგიონთან მძლავრ კავშირს გამოხატავს თანამედროვე ინტერპრეტაციით.
Bell'Assai, ლალისფერი იისფერი ანარეკლებით, ასხივებს ფრეზიასა და ლავანდის ინტენსიურ ყვავილოვან ნოტებს, რასაც მოჰყვება მარწყვისა და ალუბლის ხილის არომატები. გემოთი ახალი და სურნელოვანია რბილი ტანინითა და ხილის ნოტების სასიამოვნო შეგრძნებით.
The wines are from an extensive vineyard in the Vilariça Valley in the Douro Superior region. Rich in tannins and with spice, it has black fruits that are now ready to drink.