ეს მომხიბლავი ღვინო წარმოადგენს სოვიონიონ ბლანის, გრეჩეტოს, ტრამინერის, სემილიონისა და რისლინგის ნაზავს, რომელიც დაზიანებულია Botrytis Cinerea-ით (კეთილშობილი ობი). დილის ნისლები და ადგილობრივი მიკროკლიმატი ხელს უწყობს ამ ობის განვითარებას, რაც ამცირებს ყურძენში წყლის შემცველობას. შედეგად წარმოქმნილი შაქრებისა და არომატების კონცენტრაცია მუფატოს განსაკუთრებულ და განუმეორებელ გემოს აძლევს.
The grapes are harvested by hand; South hillsides. Each grape is sorted upon receipt of the harvest, we work by gravity in order to respect the natural circuit of vinification. We do a light press and keep only free-run juice and press heart. Natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats and ageing for 8 months on fine lees.
Harvested by hand, southern slopes. Each grape is sorted upon receipt of the harvest, we work by gravity in order to respect the natural circuit of vinification. We do a light press and keep only free-run juice and press heart. Natural vinification in temperature-controlled stainless steel vats and ageing for 8 months on fine lees.
Albariño has been known to produce outstanding wines in the cool, rainy climate of Galicia, in North West Spain. We first planted it in our Sonoma Coast vineyard, but that proved too cold for ripening even a cool-climate variety like this. After four years, we gave up and grafted the budwood from those vines onto our slightly warmer Russian River Valley estate. We are very excited that it is now thriving in the Don Miguel Vineyard!